torsdag den 4. oktober 2007

Billeder på bloggen

Vil du have billeder på din blog? Her er en kort vejledning:

Generelt: Du kan altid vælge mellem billeder på din computer og billeder fra internettet. Husk at der er copyright på mange billeder. Se eventuelt "Yderligere oplysninger om brug af webbilleder".

Billeder i indlæg:
Når du er ved at lave dit indlæg, skal du klikke på 3. knap fra højre i værktøjsbjælken. Når du lader musepilen hvile på knappen, står der "Tilføj billede".

I det nye vindue vælger du det billede, du vil bruge. Du vælger også layout og størrelse og klikker derefter på "Overfør billede". Billedet bliver nu indlæst. Når det er færdigindlæst, klikker du på "Udført"-knappen.

Billedet bliver automatisk lagt øverst i dit indlæg, ligegyldigt om du gerne ville have det dér eller under for eksempel noget tekst, men du kan bagefter flytte enten teksten eller billedet. Du flytter et billede ned med "træk og slip" metoden: Klik på billedet med venstre musetast og hold denne nede, mens du flytter billedet til den nye placering.

Du fjerner et billede igen ved at markere det og derefter trykke på delete-tasten.

Billeder i sideelementer:
Når du vil tilføje et billede i et sideelement på din blog, skal du lægge mærke til det lille felt, hvor der står "Tilpas billede". Den giver billedet en størrelse på 220 pixels i bredden. Hvis dit billede er mindre end 220 pixels i bredden, skal du klikke fluebenet i "Tilpas billede" væk, for ellers bliver dit billede fortegnet. Er billedet til gengæld større end de 220 pixels, er det vigtigt at bibeholde fluebenet, for ellers bliver der kun vist et udsnit af dit billede.
Se en illustration på Carsten Hammershøis blog

Billeder i din blogs hoved:
Her kan du - efter du har sat billedet ind - gå ind og redigere, om du vil have billedet i stedet for titel og beskrivelse. Standard er, at billedet kommer bag titel og beskrivelse, altså at det ser ud som om titel og beskrivelse er skrevet på billedet.

Ingen kommentarer: