mandag den 24. september 2007

Praktiske bemærkninger til ting nr. 1 og 2

Et godt råd inden du starter:
Du får brug for en del logins og passwords efterhånden, så gør dig selv den tjeneste at skrive dem ned, efterhånden som du laver dem.

Sikkerhedsadvarsler - du vil sikkert få en del advarsler undervejs, hvor der står:

eller

Så sættes der markering i "Vis ikke denne advarsel igen" og klik på "Ja" eller "OK".

Blogs:
Der findes forskellige steder, hvor man kan oprette en blog. Vi har valgt http://www.blogger.com/ fordi den er ret let at bruge, og man kan bruge samme login og password til flere af de kommende "ting".
Når du har oprettet din blog, kan du vælge at ændre sproget til dansk (hvis det ikke allerede er det). Når du står i din blog, vælger du i den øverste bjælke 2. knap "Customise" fra højre. I det nye billede du får, vælger du 2. faneblad fra venstre "Settings". Du får nu nye muligheder i bjælken nedenunder. Her vælger du 3. knap fra venstre "Formatting".

Klik på billedet for at se stor udgave.

Nu kan du vælge bl.a. sprog. Du kan også vælge den rigtige tidszone, så det ikke ser ud, som om dine indlæg i bloggen er sendt på et helt andet tidspunkt end det tidspunkt, hvor de faktisk er sendt. Husk at gemme dine indstillinger.

Ekstra leg:
Et andet sted, man kan oprette en blog, kunne være http://www.smartlog.dk/. Denne har den fordel, at den er på dansk fra starten.

Links hvis du vil vide mere om blogs:
6 gode grunde til ikke at ignorere weblogs
Oversigt og links til historie om blogs