fredag den 11. januar 2008

Hent podcast til din MP3-afspiller

Her er en lille vejledning i at downloade podcasts fra DR og Podhead og overføre dem til MP3-afspiller:

1) Hent fra dr.dk
2) Overfør fra PC til MP3-afspiller
3) Hent fra podhead.dk

1) dr.dk
DRs side om podcasts er der en oversigt over de mange podcasts, man kan hente. Her kan man udvælge det man vil prøve at hente ved at klikke på Læs mere i een af rubrikkerne i midten eller ved at vælge eet af de populære podcasts i højre side.
Her har jeg valgt eet af de populære "Tjenesten" og kommer ind på undersiden med podcasts derfra:

Her kan du kopiere koden midt på siden for at tegne abonnement på podcastst via fx din Google Reader. Så indsætter du blot koden som nyt abonnement i din Google reader..

Hvis du vil downloade den til din MP3 afspiller, skal den først hentes ned på din pc. Se i højre side på websiden og find den rubrik med overskriften "Direkte download"

Her kan du afspille det direkte uden at hente det først ved blot at klikke på en linie som fx "Dementi Fra Paradise Hotel"

HVis du vil downloade den til din pc skal du HØJREklikke på linien istedet og vælge "Gem destination som.."


Herefter skal du vælge hvor du vil placere filen på din pc, så du kan finde den igen (opret eventuelt som her en ny mappe med navnet Podcasts):



Når du har gjort det, klikker du på Gem.
Filen hentes nu (husk at fjerne flueben i dialogboksen, så du kan åbne mappen eller filen når overførslen er færdig.)




2) Overfør til mp3-afspiller

Derefter skal filen flyttes over på din Zen. Det kan gøres på flere måder, men den letteste er faktisk at åbne Creatives egen Media Explorer:


Du kan hente filen over på mindst tre måder:



Men det letteste synes jeg er, at åbne "Browse media" samtidig med at du har mappen med dine podcasts liggende åben. Så kan ud bare trække filen over.

Herefter ligger podcastet på din MP3-afspiller.

3) podhead.dk
podhead.dk , hvor du kan finde et stort udbud af danske podcasts, er fremgangsmåden ligesom hos DR ovenfor. Siden ser bare lidt anderledes ud.

Pt. er dette nummer 1 på deres top 10:

Klik på "Smagsprøve" for at høre en lille del af det.
Klik på "Hent podcast" for at få hele podcastet.
Midt på siden med selve podcastet kan man kopiere koden til fx Google Reader for at få fremtidige podcasts i denne "serie":


Man kan også deltage i afstemning og debat om dette podcast.
Hvis man vil hente et enkelt af indlæggene i dette podcast og lægge det på sin MP3 afspiller for at høre det ved en passende lejlighed, så ligger listen over alle de podcast, der er kommet, længere nede på midten af samme side. Se dette exempel:


Hvis man blot vil høre indlægget klikker man på Højttaler-ikonet..
Hvis du vil have det over på din MP3 afspiller, skal det først hentes ned på din PC. Så HØJREKLIKKER du istedet på højttalerikonet og vælger i menuen punktet "Gem destination som.."


Som i eksemplet med DR skal du så bestemme, hvor på PC'en det skal gemmes, og du følger samme fremgangsmåde som er beskrevet i slutningen af punkt 1 om dr.dk ovenfor her på siden.

Når du har fået overført filen til din PC, kan du overføre filen til din MP3 afspiller.
(se hvordan under punkt 2 ovenfor..)

Ingen kommentarer: